Hemsidor

Här hittas de allra bästa hemsidorna kring King och ickevåld. Både för den som vill ha lite mer och den som vill gräva riktigt ljupt. De allra flesta här är på engelska.

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr. – Research and Education institute
Stanford University har gjort kanske den främsta samlingen av King-material av alla. Synbart oändlig tillgång på material om King.

The Martin Luther King Jr. center for nonviolent social change
Denna institution som kort kallas King-centret ligger i Atlanta, Kings hemstad, grundades av Corretta Scott King (Kings fru) och leds nu av Martin Luther King III, Kings äldsta son.

Martin Luther King Jr. and the civil rights movement
Den amerikanska dagstidningen Seattle times har här satt ihop en bra översikt av Kings liv inkluderande lärarhandledning och frågesport: Martin Luther King Jr. Day of Service

The MLK Day of Service
En statlig sida gjord av Corporation for National and Community Serviceuppmuntra som vill uppmuntra till frivillighetsarbete på King-dagen

Wikipedia om MLK på svenska

Wikipedia om MLK på engelska

Ickevåld

Global nonviolent Action Database
En imponerande databas av ickevåldsaktioner och kampanjer ihopsatt av Swarthmore College i USA.

The Albert Einstein institute
Ett fristående institut som forskar kring ickevåldsmetoder och sprider kunskap om det samma över hela världen. Den legendariske Gene Sharp har sin hemvist här.

International Center on Nonviolent conflict
En organisation som utbildar och sprider information om hur man bäst använder ickevåld och fredlig konflikthantering.

Training for change
Amerikansk organisation som framför allt erbjuder utbildning för utbildare i ickevåld. På deras hemsida finns många ickevåldsövningar att välja mellan.