2015 års Martin Luther King-pris går till Anna Libietis

2015 års Martin Luther King-pris går till Anna Libietis, verksamhetsledare för ”Svenska med baby”.

Observera

Denna text publicerades första gången den 10 december, 2014. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Anna Libietis

2015 års Martin Luther King-pris går till Anna Libietis, verksamhetsledare för ”Svenska med baby”, en ideell verksamhet som genom föräldragrupper vill bygga broar mellan människor från olika kulturer och bostadsområden

Martin Luther King-pris delas ut av Kristna Fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd sedan 2003. Priset ges ut till någon som verkat i Martin Luther Kings anda och för att uppmärksamma och fira de tidlösa värderingar som Martin Luther King kämpade för.

Anna Libietis valdes med följande motivering:

Med samtal, joller och skratt som metod och barns nyfikenhet i centrum förs människor närmare varandra. Genom mötesplatser för föräldrar och barn med olika bakgrund sker kulturmöten och språkträning som ger förutsättningar för ett tryggare och stabilare samhälle.

”Svenska med baby” är ett bidrag till att leva Martin Luther Kings dröm om en framtid där ingen blir bedömd av sin hudfärg.

– Vi hoppas att Anna Libietis och Svenska med babys arbete och initiativ skall inspirera andra, precis som Martin Luther King har gjort och gör, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd och ordförande i priskommittén.

Prisutdelningen hålls i Norrmalmskyrkan, Stockholm, den 19 januari klockan 19.00.

I samband med att Martin Luther King-priset delas ut ges också ett hedersomnämnande i Rosa Parks anda som i år går till Asylstafetten och Ali Ahmadi för arbetet med att synliggöra behovet av en human asylpolitik. Precis som medborgarrättsrörelsen på 60-talet marscherar Asylstafetten tillsammans vilket skapar både relationer och förändring på gräsrotsnivå.

Kontakuppgifter pristagare:

Anna Libietis Jacobson
Verksamhetsansvarig Svenska med baby
Tel:0735-02 22 76

För mer information:
Karin Wiborn, ordförande i priskommittén
08-453 68 01
karin.wiborn@skr.org
www.martinlutherking.se

För pressfrågor:
Malin Emmoth, pressekreterare Equmeniakyrkan
08-580 031 74
malin.emmoth@old.equmeniakyrkan.se